Bierbrouwerij bezoeken in Brabant?

  • 2017

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de leukste Brabantse brouwerij is om te bezoeken. Nu steeds meer mensen speciaalbier drinken is de interesse om met eigen ogen te zien hoe de bierbrouwers bier brouwen steeds groter geworden. 

Je ziet steeds vaker dat een bezoek aan een brouwerij hoort bij een dagje uit in Brabant. Wij hebben 5 verschillende brouwerijen op een rij gezet die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Van Brouwerij de Beyerd uit Breda tot Brouwerij Bavaria in Lieshout en uiteraard de brouwerijen die hier tussen zitten.

Bierbrouwerij de Koningshoeven bezoeken?

Onder de rook van Tilburg in Berkel-Enschot ligt Trappistenklooster en Bierbrouwerij de KoningshoevenHier worden de wereldberoemde La Trappe bieren gebrouwen. Hier kun je met eigen ogen zien en proeven hoe een La Trappe Tripel wordt gebrouwen en krijg je het prachtige verhaal over de historie van de La Trappe Quadrupel te horen.

Brouwerij het Veem bezoeken?

Steeds meer mensen die een dagje uit gaan in Brabant, bezoeken Eindhoven Strijp-S. Daar waar design, kunst, cultuur en funshopping hand in hand gaan is ook Brouwerij het Veem gevestigd. Brouwerij het Veem biedt een unieke ervaring voor bierliefhebbers. Je kunt de brouwerij bezoeken, er is een bierwinkel én een proeflokaal waar je heerlijke bieren kunt bestellen. Speciaalbier schrijven ze hier dan ook met een hoofdletter S. Er wordt ook weleens gefluisterd dat de S van Strijp-S voor speciaalbier staat.

Wilskracht Stadsbrouwerij bezoeken?

Het prachtige vestingstadje Ravenstein aan de Maas is zeker een bezoekje waard. Sinds 2015 brouwt Wilskracht Stadsbrouwerij met veel trots zijn eigen speciaalbier. De bierbrouwerij bevindt zich in het bijgebouw genaamd Bastion. Bastion is ook de naam van de tripel die deze stadsbrouwer brouwt. Wilskracht Stadsbrouwerij verzorgt ook bierproeverijen en rondleidingen.

Café Restaurant Brouwerij De Beyerd bezoeken?

Bourgondisch dat is Breda zeker, met zijn vele restaurants, cafés en mooie boetieks is het hier heerlijk genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Café Restaurant Brouwerij De Beyerd is zo’n plek waar je heerlijk kunt genieten van de bieren die zij hier zelf brouwen. Biercafé de Beyerd is zelfs al 2 keer eerste geworden in de Café Top 100-verkiezing. Een bezoek aan deze brouwerij is hier uiteraard mogelijk.

Brouwerij Bavaria bezoeken?

Bavaria Bier uit Lieshout biedt de bierliefhebber een echte biertour waar de brouwerij je meeneemt van 1719 tot nu. Beleef het moment van de geboorte van de Bavaria brouwerij tot aan de nieuwste innovaties! Het vertrek en eindpunt van de tour is bij het Bavaria Brouwerijcafé. Bij Brouwerij Bavaria kun je zelfs voor een complete dagvulling kiezen. Een rondleiding door de Bavaria Brouwerij, activiteiten zoals spellen, tap- en kookworkshops, bierproeverijen en gemotoriseerde activiteiten maken jou dag compleet.