Biercafés in Brabant: Taphuys Tilburg en meer!

  • 2017

December is voor veel bierliefhebbers een echte feestmaand! Van de Sint krijg je vast mooie bierglazen en tijdens Kerst zeker een mooi bierpakket onder de kerstboom. Maar december is juist ook de maand om er met vrienden lekker op uit te gaan. Wij van Bierenbrabant.nl laten je graag kennismaken met 3 biercafés in Brabant waar je een gevarieerde keuze aan speciaalbier hebt en waar je gezellig kunt uitgaan.

Beers & Barrels Breda

Beers & Barrels Breda is gevestigd in Het Brouwhuis in Breda. Op deze locatie zat voorheen de Oranjeboom brouwerij. De oude koperen brouwketels zijn blijven staan waardoor je een unieke ervaring beleeft bij je bezoek aan Het Brouwhuis. Wat Beers & Barrels uniek maakt is dat je jouw eigen tapkraan aan tafel hebt! Gaat je voorkeur uit naar een speciaalbiertje? Dan is er ook nog een tapwand waar je zelf je eigen biertje kunt tappen. Beers & Barrels is ook zeer geschikt voor grotere gezelschappen, waarbij eventueel ook een eigen privéruimte tot de mogelijkheden behoort.

Ceresstraat 15A1
4811 CA Breda
076-3036200
Beersbarrels.nl

Café de Beurs Oosterhout

Speciaalbier drinken bij de openhaard of gezellig aan de bar, dat kan in Café De Beurs, ook wel de huiskamer van Oosterhout genoemd. Hier ervaar je het gevoel wat je krijgt als je een typisch Brabants speciaalbier café bezoekt. Café De Beurs heeft een keuze uit ruim 200 speciaalbieren, waarvan 3 eigen huisbieren. Dit zijn het Beurs Blond, Beurs Tripal en de Beurs Weisse. Deze 3 heerlijke bieren worden speciaal voor Café De Beurs bij Brouwerij De Pimpelmeesch in Chaam gebrouwen. Naast de vele speciaalbieren heeft Café De Beurs ook een ruime keuze aan whiskeyspecialiteiten in huis. Heb je zin in een bierproeverij bij Café de Beurs? Dit is al mogelijk met een groep van 8 personen.

Klappeijstraat 4
Oosterhout
0162-453477
Cafedebeurs.nl

Taphuys Tilburg

Taphuys Tilburg is een modern biercafé met een unieke mogelijkheid om speciaalbier te proeven. ‘t Taphuys heeft namelijk een enorme tapwand met zo’n 40 bieren waarbij je zelf je eigen biertje tapt. Of het nu gaat om een Maneblusser of De Landloper Bock, je betaalt per centiliter en je kunt het bier dus eerst proeven voordat je besluit een vol glas te tappen. Naast bieren kun je hier ook zelf wijnen tappen. Taphuys Tilburg is iedere dag geopend vanaf 11:00 uur voor lunch, borrel of diner. Daarnaast worden hier iedere maand leuke evenementen georganiseerd.

Piusplein 10
Tilburg
013-2033365
Taphuystilburg.nl