Het bierfestival “Hop over de Grens”

Wij van Bierenbrabant.nl besteden graag aandacht aan een wel heel bijzonder bierfestival genaamd “Hop over de Grens”. Op zondag 8 april vindt dit bierevenement in het centrum van Baarle-Hertog plaats.

Het bijzondere aan dit bierfestival is dat de opbrengsten volledig naar een goed doel gaan. De opbrengsten gaan dit jaar naar Stichting Ithemba, een organisatie die kinderen helpt om goed onderwijs te volgen in Tanzania. Het bierfestival wordt voor de tweede keer georganiseerd door Tafelronde 195 Baarle-Nassau/Hertog, een vereniging die zich inzet voor goede doelen.

Baarle-Nassau/Hertog zijn 2 samengesmolten grensdorpen, er zullen op dit festival dan ook 7 Belgische en Nederlandse bierbrouwerijen aanwezig zijn. Iedere brouwerij zal zo’n 3 tot 5 biertjes aanbieden. De aanwezige brouwerijen zijn: Dochter van de Korenaar, Brouwerij Boslust, ‘T Verzet, Totem, Loc Brewery, Inglorious Brew Stars en Gebroeders Hop.

Vorig jaar waren er zo’n 300 bezoekers en dit jaar verwacht de organisatie er ruim overheen te gaan. Kaarten voor dit bierevenement zijn online te koop via de website van Hop over de Grens. Dit bierfestival is zeker een aanrader om te bezoeken, nergens in Nederland kun je dan ook de sfeer van 2 grensdorpen zo goed proeven als in Baarle-Nassau/Hertog. Zeker in combinatie met een goed doel is het een aanrader om hier naar toe te gaan. Noteer 8 april alvast in je agenda!