Brouwerij De Blauwe Knoop in Kasteel Tongelaar

  • 2018

Bier én Brabant is altijd op zoek naar bijzondere plekken in Noord-Brabant. In de driehoek Grave, Cuijk en Mill ligt natuurgebied Landgoed Tongelaar. Dit landgoed heeft een oppervlakte van zo’n 490 hectare. Hier kun je nog in alle rust fietsen en wandelen in de prachtige natuur. Kasteel Tongelaar is het hart van het landgoed en is zeker het bezoeken waard. Het kasteel heeft een prachtige historie en is ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Mill en Sint Hubert. Op kasteel Tongelaar en boerderij de Benedenhof kun je dan ook tevens terecht voor feesten, dineren en overnachtingen. Dit is ook het vertrekpunt van wandelroutes en fietsroutes en in de toren van het kasteel zit een informatiepunt van het Brabants Landschap. 

Maar zoals je van Bier én Brabant mag verwachten is er ook een bierbrouwerij te vinden in Kasteel Tongelaar, namelijk Brouwerij De Blauwe Knoop uit Mill. Deze brouwerij is opgericht in 2014 en is sinds 2016 actief op deze locatie. De brouwer organiseert proeverijen en bierevenementen en op het terras kun je heerlijk genieten van een speciaalbiertje van Brouwerij De Blauwe Knoop. De brouwerij heeft een standaard lijn van bieren waaronder Witte Wilms, Bennie Blond en de stoute Millenaar. Dit alles aangevuld met seizoensbieren zoals de Bock-Spring of de eenzame kerst.

Brouwerij De Blauwe knoop op Landgoed Tongelaar bezoeken?

Ben je benieuwd naar Brouwerij De Blauwe Knoop en wil je dit combineren met een wandeling of een fietstocht door Landgoed Tongelaar? Neem dan eens een kijkje op de website van Brouwerij De Blauwe Knoop en bezoek Brabants Landschap voor meer informatie en alle mogelijkheden voor een dagje uit.