Muifelbrouwerij 10 jaar

  • 2017

Het 10-jarig bestaan van Muifelbrouwerij uit Oss was voor ons een mooie aanleiding de eerste koude herfstavond van dit jaar te trotseren om af te reizen richting Oss. Onze eerste kennismaking met eigenaar Martin Ostendorf was dan ook erg hartelijk. Als Martin die ook wel Dr. Hop genoemd wordt op de praatstoel zit dan staat dit garant voor passievolle (bier) verhalen. Hij zwaait dan ook al 10 jaar de scepter over de Muifelbrouwerij en zit vol ambitie. Hij begon als hobbybrouwer in het stadje Megen en heeft sinds enige tijd een nieuwe ruime locatie gevonden in Oss. Martin die in 2015 met zijn bier “Zuster Agatha” nog de eerste prijs van Het Lekkerste bier van Brabant won is trots als hij ons vertelt dat hier in 2018 zijn eigen brouwinstallatie zal komen te staan. Een mijlpaal om zeker de komende jaren met veel passie en plezier te blijven brouwen. De recepten voor de heerlijke Muifel bieren worden dan ook hier bedacht en de bieren worden momenteel nog bij huurbrouwerijen gebrouwen. Het 10-jarig bestaan was tevens aanleiding om vier nieuwe bieren uit te brengen, waaronder de Muifel CraAzy IPA alcoholvrij bier. Een gedurfde stap maar de kracht van Muifel is dan ook om de bierstijlen net een kleine twist te geven waardoor het bier anders is dan andere in zijn klasse. Met de CraAzy IPA is dit zonder twijfel weer gelukt!

Vier nieuwe bieren in 2017

Naast de bekende Zuster Agatha (Quadrupel), D’n Ossekop (Blond), Broeder Everardus (Tripel) en de Muifel USA IPA (IPA), heeft Muifelbrouwerij de afgelopen jaren nog een flink aantal andere speciaalbieren op de markt gebracht. Vier van deze bieren, waarvan twee jubileumbieren, worden sinds 2017 gebrouwen. Dit zijn de Messentrekker (Amber), Muifel Black Bastard (Imperial Stout), Muifel Dr. Hop (Dubbel IPA) en Muifel CraAzy IPA (Alcoholvrij).

Messentrekker

Messentrekker is een 6% Amber bier waarbij tijdens de kookstap Osse cranberries toegevoegd zijn.

Muifel Black Bastard

Muifel Black Bastard (jubileumbier) is een 9,5% Imperial Stout, vol en complex van smaak en erg toegankelijk.

Muifel Dr. Hop

Muifel Dr. Hop (jubileumbier) is een 8,5% Dubbele IPA met een bitterheidsgraad (IBU) van 100 bestaande uit een pale mout én 4 verschillende hopsoorten; Challenger, Colombus, Brewer’s Gold en Cascade.

Muifel CraAzy IPA

Muifel CraAzy IPA is een alcoholvrije IPA, erg fris, niet te bitter, vol van smaak en een bier waarbij je na het proeven hiervan absoluut niet zou zeggen dat deze alcoholvrij is gebrouwen.

Muifelbrouwerij bezoeken?

In de brouwerij aan de Vikingenweg in Oss heeft Muifelbrouwerij een gezellig proeflokaal ingericht om de sfeer te proeven en te genieten van alle Muifel bieren. Muifelbrouwerij heeft nog geen vaste openingstijden, dus voor een bezoek kun je het beste even contact opnemen met de brouwerij.