Winter bierfestivals en bierevenementen in Brabant

  • 2017

De winter staat nu echt voor de deur en ondanks de donkere dagen zijn er ook nog genoeg leuke bierfestivals en bierevenementen in Brabant te vinden. In dit Blogartikel houden wij jou graag op de hoogte van de gezelligste bierfestivals en bierevenementen die tijdens de winter van 2017/2018 in Brabant georganiseerd worden.

Biergarten Tilburg

15 & 16 december (16:00 – 00:00 uur / 13:00 – 00:00 uur)
Gratis toegang

De eerste editie van Biergarten Tilburg komt eraan. Op 15 en 16 december vindt dit winterse evenement plaats bij RAW in de Tilburgse Spoorzone. Buiten is er een speciale wintertuin en binnen bij de borrelfabriek is er lekkere muziek om te dansen. Dit alles uiteraard in combinatie met food, heerlijke speciaalbieren en (live) muziek.

Burgemeester Brokxlaan 79-8
Tilburg

Winterbieren Festival

17 december (14:00 – 19:00 uur)
Gratis toegang

Op zondag 17 december organiseert Brouwerij Vandeoirsprong het Winterbieren Festival. Hier kun je veel bijzondere winterbieren proeven. Dit jaar wordt (wanneer het weer het toelaat) een gezellig buiten festival met vuur, lichtjes, warme dekens en lekker bier neergezet. Uiteraard is er binnen ook een ruimte om jezelf op te warmen.

Koestraat 20
Oirschot

Vier het leven! Vier de winter!

21 december (19:00 – 23:00 uur)
Gratis toegang

Bij de start van ieder nieuw seizoen is er bij Berne Abdijbier in Heeswijk-Dinther een avondopenstelling. Met de slogan “Vier het leven! Vier de winter!” zal deze avond in het teken staan van de naderende kerst in een gezellige wintersfeer compleet met verlichting en vuurkorven.

Abdijstraat 51
Heeswijk-Dinther

Nieuwjaars Bierwandeltocht Frontaal

6 januari (11:15 uur)
Deelnameprijs: €32,50 (online) of €35,- (contant)

Begin het nieuwe jaar sportief met een bierwandeling door het bourgondische Breda. Deze tocht van zo’n 15 km zal eindigen zoals het hoort bij Brouwerij Frontaal in Breda. Hier kunnen na afloop heerlijke speciaalbieren geproefd worden. De startlocatie van deze wandeltocht is op het centraal station van Breda.

Veilingkade 9a (let op! dit is niet de startlocatie van de wandeltocht)
Breda

Nieuwjaarssessie Bierbrouwerij de Roos

7 januari (13:30 – 17:00 uur)
Gratis toegang

Ook in 2018 zullen er bij Bierbrouwerij De Roos uit Hilvarenbeek weer volop leuke evenementen worden georganiseerd. Te beginnen met de nieuwjaarssessie op zondag 7 januari met Ierse en andere folkmuziek.

Sint Sebastiaanstraat 4
Hilvarenbeek